Knallform uke 3

Nå etter 3 uker med trening kjennes bena kjennes mye hardere ut enn før. Det er ikke vondt eller ubehagelig, men annerledes.  Lurer på om det er muskler som er i ferd med å vokse?  🙂  Jeg føler meg bittelitt mer spenstig i kroppen også.

Jeg tror ikke jeg  løper noe fortere enn før, men klarte å løpe alle de 4 minuttene hver gang denne uken.  Mitt største problem med treningen er antakelig at jeg har vondt i viljen.  Jeg har laget en mental strategi som ser ut til å hjelpe meg så langt. Det er 3 ting:

  1. I oppvarmingstiden sier jeg til meg selv: «Hva trenger jeg å føle nå for at bena mine skal ha lyst til å løpe så raskt at jeg puster og peser hele tiden når jeg er inn i intervall perioden?»
  2. Mens  jeg er inne i 4 minutters intervallet tenker jeg: «puste og pese».  Jeg kan bare tenke det, for når jeg prøvde å si det stoppet jeg opp.  Dette kunne jeg virkelig merke stor forskjell på.  De første sekundene på torsdag hadde jeg glemt dette, og da jeg kom på det økte farten tydelig med en gang.  Det er noe med at jeg er fornøyd med meg selv så lenge jeg puster og peser, uansett hvilken fart jeg har.
  3. Når jeg er inne i den rolige perioden etter intervallet, klapper jeg meg på den ene skulderen mens jeg sier til meg selv: «Du og jeg Brita, dette klarte vi».

Inspirasjonen til min mentale trening kommer blant annet fra den nye boka til Bjørn Grinde: «BEVISSTHET Forstå hjernen og få et bedre liv.  Vi har en belønningsmodul i hjernen som kan trenes.  Her er en video av han.

Treningsprogrammet for uke 3 slik jeg gjennomførte det

SØNDAG:  Det var en full dag og jeg kom meg ikke ut før det var mørkt og klokken var over 21:30. Forrige gang det var en ekstra hard treningsøkt klarte jeg ikke å holde fullt tempo i hele de 4 minuttene, spesielt ikke i den siste omgangen.  De mentale øvelsene hjalp meg og jeg klarte å løpe i hele intervallet.  Jeg løp og gikk i 10 minutter. Deretter løp  jeg  i 4 minutters intervaller for det aller meste i motbakke. Tre minutters minutters rolig gange mellom hvert intervall.  Til sammen 3 intervaller.  De siste 45 sekundene av det tredje intervallet var spesielt hardt, men jeg klarte det.  Gikk hjem igjen i ca. 5 minutter. Dette er den hardeste økta så langt, men jeg klarte å holde den ønskede pustingen og pesingen som planlagt.  Det var veldig oppmuntrende.

TIRSDAG:  Koseturen startet med at jeg syklet til tirsdagstreff med løperjentene, ca.10 min. Gikk er rask runde sammen med venninnenne i nesten en time.  Det var hyggelig å kunne prate og trene på en gang.

TORSDAG:   Det var mørkt og småregn, og lite fristende å gå ut kl. 21.30 på kvelden.  Jeg var likevel aldri i tvil om at jeg skulle ut.  Det å ha bestemt seg på forhånd hjalp mye. Jeg småløp, og gikk litt i  10 minutter.  Deretter pustet og peste jeg i 4 minutter, mest i motbakke.  De siste 45 sekundene var det nedoverbakke, så jeg må nok finne meg en litt lenger motbakke.  5 minutter rolig gange som avslutning.

NESTE UKES TRENINGSPLAN:

Treningsprogrammet for uke 4 slik det stod i VG 28 august:

MANDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 4 x 4 minutters gange eller løp slik at du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange mellom intervallene. 5 minutters rolig gange.

ONSDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 4 x 4 minutters gange eller løp slik at du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange mellom intervallene. 5 minutters rolig gange.

FREDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 4 minutters gange eller løp opp motbakken slik at du blir skikkelig sliten og kraftig andpusten. 5 minutters rolig gange.  Dype knebøy, spensthopp, 7-10 repetisjoner, armhevinger så mange du klarer.

2 kommentarer til “Knallform uke 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.