Rabarbrasaus med ingefær og honning

Kutt ned rabarbra i god tid før st.Hans. Del opp i biter og ha i saktekoker. Vi har Crock-Pot. Det tar lengre tid enn å koke i en kjele, men det klarer seg fint alene uten å bli rørt i, og det brenner seg ikke i bunnen

Senere har jeg oppdaget at det er OK å bruke Rabarbra etter St. Hans bare man passer på at man hele tiden bruker de eldste, slik at de man bruker er ganske nye rabarbra.

7 juni lagde vi rabarbrasaus med ingefær og honning. Den ble tatt godt imot.

  • 1772 g rabarbra i biter
  • 886 g honning ( halvparten honning, 50%)
  • 28 g revet ingefær (1,55%)
  • 1 dl vann
  • Saktekokeren på high.

Etter 2 timer var rabarbraen fortsatt litt fast, men etter 2,5 timer kunne jeg lett klemme bitene flate. Jeg tok da stavmikserene og rørte rundt med kniven til alt var en saus.

Før jeg skulle bruke glassene satte jeg dem i en stor kjele med lokkene. Hadde i så mye vann at alle glassene og lokkene var under vann. Lot det koke noen minutter.

Da jeg øste opp rabarbrasausen tok jeg et og et glass ut av kjelen, slik at det skulle være helt varmt. Fylte opp nesten helt til kanten og fortet meg å sette på det lokket jeg nettopp hadde tatt ut av kjelen. Det var kjekt å ha den røde syltetrakten med stor åpning til dette arbeidet. Gryteklutene var også viktige.

Senere hørte jeg at det smalt i et glass. Da jeg tok på det var det lokket som hadde bøyd seg litt innover etterhvert som syltetøyet var blitt litt avkjølt. Jeg tok på de andre lokkene også, og da smalt det i de også. Hurra det blir vakuum! Et par glass skjedde det ikke med før jeg bar dem ned i kjølerommet. Jeg gikk ned for å teste morgenen etter. De var fortsatt mulig å trykke inn disse lokkene. De er derfor tydeligvis ikke luftt-tette, så vi må spise disse 2 glassene først.

Erfaring: Sausen er myk, med en tydelig smak av ingefær. Deilig ettersmak. Kan ha enda mindre vann, kanskje 2 ss hvis jeg vil ha sausen litt tykkere.

Første forsøk på rabarbrasaus var 6 juni, med litt mindre testmengder, bare 6 stilker.

  • 660 g rabarbra
  • 330 g honning
  • 1 dl vann
  • i halve mengden ble tilsatt 1 ts. vaniljeekstrakt.

Erfaring: Blandet med krem ble sausen med vanilje god, men det var altfor konsentrert vaniljesmak til bare å ha på brødskiven. Den delen med bare honning og rabarbra var veldig god uansett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.