Kombucha

Bildet viser mine Kombucha krukker der de står oppe på skapet i kjøkkenet.  Produksjonen startet for 8 måneder siden, og nå er det plutselig blitt mange kombutcha barn jeg kan gi til andre.

Jeg kjøpte min første Kombucha hos Dansk Hjemmeproduksjon, og startet den første produksjonen i aug. 2017.  Den har pleiet å ta en uke på å bli ferdig, men i de første 5 månedene laget den ikke Kombucha barn.

Så fikk jeg en ny fra min venninne. Satte denne ved siden av den gamle, og snart laget begge kambucha barn. Se bildet.  Det kommer flere som kan gis bort etter hvert.  Den nye typen tar ca 2 uker på å bli ferdig.

OPPSKRIFT

  • 1,6 liter krukke – norgesglass eller liknende
  • 1,5 liter kokende vann +
  • 1 pose te +
  • 150 g demararasukker, eller vanlig hvitt sukker.
  • Avkjøles til et sted mellom 21 og 30 grader C .- NB. DET MÅ AVKJØLES NOK, eventuelt. sett i kaldt vann.
  • Tilsetter Kombucmoderen/ babyen. og 200 ml av den forrige Kombucha. Eventuelt noen eplesidereddig hvis det ikke er nok
  • Plasserer et sted og lar den stå ca i en uke eller to.

Smaken er litt gjæraktig – minner litt om en slags vin.  Tror den inneholder 0,5 – 1 % alkohol.

Smak på produksjonen etter 1 uke. Den smaker mer syrlig etter som tiden går. Sukkeret brukes opp etterhvert så den blir mindre og mindre søt etterhvert.  Du bestemmer etter din egen smak når den er ferdig. .Hell resultatet på en ren flaske når det er ferdig og oppbevar kjølig.

Hvis du aldri har drukket det før så start med litt, og øk etter hvert.  Den skal inneholde masse gode tarmbakterier.

Først brukte jeg luksus-te fra helsekosten.  Neste gang jeg skulle handle var de tomme, og jeg testet ut vanlig Liptons-te isteden.  Det gikk kjempefint.

Det skal komme luft til, så jeg har ikke pakning på krukkene.

Spør hvis det er noe uklart.

2 kommentarer til “Kombucha

    1. bdmadmin Innleggsforfatter

      Hei Inger. Jeg vet ikke hva du gjorde feil. Men jeg vet at Kombucha er følsom for omgivelsene. Når det står 2 ulike typer sammen så påvirker de hverandre. Du kan forsøke en gang til, og følge oppskriften så nøye du klarer. Passe på at det er rent i miljøet rundt, og i allefall at det ikke er andre fermenteringer som foregår rett i nærheten. Lykke til.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.