Leverpostei som barna liker

900 kg lever. Grasfora storfe fra Horgen gård
15 gram økologisk løkpulver
1 gram =0,5 ts  kanel
10 g  uraffinert havsalt
2 egg
12 gram potetmel
150 gram smelta smør; Kvitseidsmør
15 g  finraspet ingefær.
15 trekk på kverna med pepper

Leveren må være helt tint når jeg skal lage leverpostei. Fjern alle hinnene for å sikre at det ikke blir klumper i leverposteien. Brukte ultra high speed RAW til å male leveren til den ble omtrent flytende. Brukte grønt arbeidsområde. Kutt leverposteien oppi nevestore biter og tilsatte en og en til den knuste leveren.

Putt oppi alt det andre, og kjør mikseren til det er helt blandet.

Dette er omtrent til en full form av min største brødform. Stekes i vannbad ved 175 grader innstilling på ovnen. For at leverposteien skal bli smørbar er det viktig at leverposteien fortsatt er rosa inni når den er stekt. Maks 70 grader kjernetemperatur. Kanskje litt lavere. Steketid: I underkant av en time. Kanskje 50 – 55 minutter.

I den opprinnelige oppskriften var det også 1 ss Tamari, men det hadde jeg ikke når jeg laget denne. Kanskje det hadde gitt en enda bedre smak.

Forrige gang jeg laget denne hadde jeg 1,5 gram kanel. Det ble for mye kanelsmak, så derfor er det redusert i denne oppskriften.

Mengden angitt her er omtrent passe mengde for hurtigmikseren. Forrige gang laget jeg dobbelt porsjon. Det var det ikke plass til i mikseren. Jeg mellomlagret i Kenwood bollen og blandet alt med vispen. Det var flaks, for da fikk jeg fjernet mange av hinnene jeg ikke hadde fjernet på forhånd. De hang seg fast på vispen. Det er mulig jeg kan utvikle denne metoden og bruke vispen til å fjerne hinnene mer systematisk. Er ikke sikker på om det er en god ide, men om man glemmer seg så virker det i allefall delvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.