melkesyregjærede gulerøtter midt på sommeren

Melkesyregjærede gulerøtter

I overgangen juni – juli laget jeg melkesyregjærede gulerøtter på kjøkkenbenken i 2 norgesglass.  De ble ganske så syrlige alene, det smakte godt, men smaken kom ennå mer til sin rett blandet inn i annen mat, spesielt i ulike salater.

Oppskriften var:

  • 2,2 kg gulerøtter finrevet med foodprosessor
  • 40 g grøvt havsalt ( 1,8%)
  • 20 g sennepsfrø
  • 6 g enebær

Blandet alle ingrediensene i en stor bolle.  Det saftet seg raskt, og jeg overførte alt til norgesglass, litt og litt om gangen.  Brukte knyttneven til å presse vesken ut av gulerøttene, slik at de ble helt under vann.  Til slutt satte jeg et lite glass  i åpningen med vann i som vekt, slik at alt ble neddykket

Allered dagen etter boblet det friskt, og etter 4 dager var det så syrlig at jeg satte glasset inn i kjøleskapet.  Der har det nå stått i 3 dager, og mye er alt oppspist, så jeg må forte meg å lage et nytt glass før dette er oppbrukt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.