Stekt leverpostei

Grov leverpostei av storfe.

Vi ønsket oss leverpostei uten melk, slik at alle kunne spise den. Vi fant ingen i butikken.  Jeg gikk derfor igang og fant mange leverposteioppskrifter for å finne ut hva som var felles med alle, slik at jeg skulle finne «leverposteiens hemmelighet».  Basert på dette har jeg gjort noen eksperimenter, og denne oppskriften har hele familien vært mest fornøyd med.

 • 600 g storfe
 • 2 egg
 • 40 g hakket løk
 • 2 ts himalayasalt
 • 1 ts merian
 • 1 ts sitrontimian
 • 1 knivspiss kajennepepper
 • 100 g av den tykke kremen på toppen av kartongen med kokosmelk
 • 1/2 drag på kvernen med allehånde

 

Ta alle ingrediensene utenom leveren i en bolle, og mix med Bamix kniv til det blir en fin krem. Del leveren i små biter og tilsett en og en bit. til alt er kvernet.  Dette blir en grov leverpostei med små biter i. Hvis jeg ikke er veldig flink med å fjerne hinnene av leverposteien på forhånd så fyller kniven seg med hinner, og den må renses flere ganger i løpet av miksingen.

Hvis jeg vil ha fin leverpostei bruker jeg min foodprosessor Magimix isteden.  Da må jeg starte med leveren, krydder og løk og male den helt til finknust. Etterpå pulses kokoskrem  og egg forsiktig inn.

Hell leverposteimixen i en brødform.,og sette i en langpanne med 2 cm vannbad.  Sett ovnstemp på 150 grader C, og  la det stå i 1,5 time.  Ikke spis den før den er kald, det er først da smaken kommer til sin rett.

Skulle ønske at det var mulig å lage denne av økologisk lever, men jeg har ikke klart å få tak i økologisk lever. Et sted må jo lever fra økologisk storfe bli av, og hvis det er en av dere som leser dette som kan hjelpe meg så er jeg veldig interessert i tips.

 

2 kommentarer til “Grov leverpostei av storfe.

 1. Brita

  Endelig. I dag 23 januar 2015 har jeg fått tak i økologisk lever av storfe. Meny på Hovenga i Porsgrunn kunne skaffe. Det blir spennende å se hva jeg kan lage av 7,6 kg. Lever fra et ungt dyr av storfe.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.