Tørking av Grønnkål

Jeg er medlem av Århus Andelsgård, og der blir vi ofte presentert for spennende grønnsaker jeg ikke kjenner fra før.  Den lilla krusete grønnkålen er lekker å se på og smaker godt som suppe. Det er nå midten av november, og jeg ønsket å ta vare på den slik at den kan benyttes senere.

Started med en hel kasse lilla krusete grønnkål. Innholdet veide ca. 2,5 kg. Når stilken var fjernet på grønnkålen var vekten redusert til 1473g.

Jeg moste bladene uten stilk i hurtigmikser før jeg la det på hyllene, med folie på  i tørkemaskinen.  Alt fikk plass i en omgang når jeg gjorde det på denne måten.

Etter å ha blitt tørket i tørkeskapet i totalt 16 timer.  De 2 første timene på 67 grader og de 14 siste på 52 grader var vekten redusert til 280 gram.Det går fint å ha høyere tenp de første 2-3 timene da det er så mye vann som fordamper at temperaturen ikke overstiger 52 grader.

Dette er en super råvare til å lage grønnkålsuppe, spesielt til turbruk da det er så lett å bære og veldig næringsrikt.

 

2 kommentarer til “Tørking av Grønnkål

 1. marit fåkvam myrvoll

  Hei.
  Jeg har tørket noe grønnkål, og tenker å ha den og tørket traktkatarell og hatvtenkt å ha det med i påskesekken. Har du oppskrift på en suppe med tørket grønnkål.
  Hilsen Marit

  Svar
 2. bdmadmin Innleggsforfatter

  Hei Marit.
  Min erfaring med grønnkål er at det trenges noe med smak i tillegg for å bli interessant. Jeg lager alltid suppe med en god kraft.Det ble en god grønnkålsuppe med kraft fra kraftbein, løk, sopp og masse hvitløk. Krydret med Allehånde havsalt, pepper og Herbamare urtesalt med chilli.Tilsatte sauerkraut ved servering for å få det syrlige bidraget. Det er sikker mulig å ta epleeddik eller sitron i steden.
  Serverte med rikelig tørkede persilleblad. Lykke til. Mvh. Brita

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.