iHerb og importregler

Jeg har  prøvd å få tak i økologisk kryddet til melkesyregjæringen. Så kom jeg på at kanskje iHerb var det rette stedet, og der fikk jeg tak i store poser av økologiske sennepsfrø, enebær og karve.

Bruker du koden AKU646 får du 5$ i rabatt første gang du handler, samme hvor lite du kjøper. Her er linken. http://www.iherb.com/

Jeg har handlet på iHerb i 2år. Jeg har alltid vært fornøyd bortsett fra den ene gangen da jeg kjøpte konsentrerte D-vitaminer.  De ble stoppet i tollen som ulovlig import av legemiddel. (se bunnen av mailen for svaret jeg fikk da jeg spurte statens legemiddelverk om definisjonen på ulovlig legemiddel)  Jeg kjøper ting som kan kategoriseres som mat eller ikke medisinske doser av vitaminer, og da er det aldri noe problem.

Jeg passer på å handle under 200 NOK om gangen. Da slipper vi fortolling til Norge.  Fortolling tar lang tid (3-4 uker i alle fall), men når jeg holder meg under 200 NOK går det 6-10 dager fra jeg bestiller til det dropper en lapp ned i postkassen.

2 pakker yogi te og et glass økologisk ghee var det jeg kjøpte forrige gang.  Jeg er utrolig fornøyd.  Jeg har forsøkt å kjøpe ghee andre steder før, men det har alltid smakt harskt.  Denne var kjempegod.  I tillegg til det jeg hadde bestillt sendte de meg en reisetannbørste som gratisreklame. Prisen var $25,94, som totalt ble $31,93 når frakten ble lagt til.  Fra min konto ble det trukket 179,35 NOK.

Stevia er et av de produktene som det er virkelig lønnsomt å kjøpe på iHerb.  Jeg kjøper også ting som jeg ikke har fått tak i Norge som eksempelvis økologisk hel pepper, økologisk hel allehånde.

 Mail fra legemiddelverket 12 april 2012 som svar på et spørsmål fra meg.

Ved vurdering av om et produkt er et legemiddel eller ikke, legges det vekt på hvorvidt produktet inneholder legemiddelsubstans og/eller det benyttes en medisinsk påstand om produktet. Det foretas en helhetlig vurdering av det aktuelle produktet hvor blant annet innhold, form og hvordan det markedsføres blir vektlagt.

Når det gjelder innhold av legemiddelsubstans har Statens legemiddelverk foretatt en vurdering av enkelte stoffer og urter med medisinsk effekt. Forskrift om legemiddelklassifisering § 2 (Legemiddellisten) og § 4 (Urtelisten) inneholder en oversikt over disse stoffene/urtene. Forskriften kan hentes på http://www.lovdata.no/for/sf/ho/xo-19991227-1565.html

Det gjøres oppmerksom på at disse listene er ikke fullstendige. Dersom et produkt inneholder stoffer og/eller urter som står oppført i nevnte lister, i tillegg til andre relevante kriterier som nevnt ovenfor, kan det tale for at produktet kan være et legemiddel. Du oppfordres til selv å se på disse listene.

Videre henvises det også til forskrift om kosttilskudd. Dersom innhold av vitaminer og mineraler overskrider de fastsatte maksimumsgrensene, kan det tale for at produktet blir å anse som legemiddel http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-20040520-0755.html

Maksimumsgrensene av vitaminer og mineraler baseres på døgndose av produktet.

Retningslinjer for inn- og utførsel av legemidler til personlig bruk:

http://www.legemiddelverket.no/templates/InterPage____29094.aspx

Innførsel av legemidler til personlig bruk – ved forsendelse:

http://www.legemiddelverket.no/templates/InterPage____29093.aspx

Med vennlig hilsen | Best regards Silvia Herdlevær  Rådgiver | Advisor  Statens legemiddelverk  Norwegian Medicines Agency www.legemiddelverket.no | www.noma.no

Sjekket listene og fant: Tran er ikke legemiddel.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.