Knallform uke1

Det virker som en stor gave til meg selv at jeg allerede hadde startet treningen før jeg leste artikkelen.  Det føles som om jeg er litt i forkant.  Den dagen jeg leste artikkelen kjentes det ut som om jeg tok en stor beslutning, og det ble nesten litt skummelt. Hva skjer nå?  Den natten sov jeg veldig få timer.

Den første økten på søndag kjentes veldig hard, og innsatsen på de 5 siste intervallene ble mye lavere enn på de første. Tirsdagstreningen sammen med løperjentene var lettere enn den pleier å være.   Armhevingene fra knærne ble veldig tungt, men resten gikk greit.

Løperjentene treffes hver tirsdag klokken 20 hos hverandre og det har vi gjort i 25 år.  Det er  sosialt og hyggelig og dette vil jeg ikke gi slipp på.  Det blir derfor ikke nøyaktig som treningsprogrammet i VG, men jeg vil forsøke å gjennomføre intensjonene i programmet.

I dag var den siste økten denne uken.  Det var skikkelig tungt å løpe 2 ganger 4 minutter med full innsats.  Jeg klarte ikke å ha full innsats hele tiden, men jeg tok meg inn igjen.  Det kjennes godt ut at første uke er gjennomført.

Treningsprogrammet for uke 1 slik det stod i VG 28 august:

MANDAG: 10 minutters oppvarming, rolig jogg eller hurtig gange sånn at du begynner å svette.  Finn deg en motbakke for lettere å få opp pulsen og spare knær for unødvendig stor belastning. 4 minutters gange eller løp opp motbakken slik at du blir skikkelig sliten og kraftig andpusten. Har du pulsklokke skal du ligge på 85-95 % av makspulsen. 5 minutter rolig gange som avslutning – og vips er du hjemme til en varm dusj og mye av kvelden foran deg til andre sysler, og ikke minst: I gang med treningen mot bedre form.

ONSDAG: Varm opp i rolig tempo i 10 minutter. Jogg eller gå i 20 min. 10 armhevinger enten med tærne i bakken eller knestående, 15 dype knebøy, 10 spensthopp.

FREDAG: 10 minutters oppvarming så du blir god og svett.  2×4 minutter med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange mellom intervallene. 5 minutter rolig gange.

Treningsprogrammet for uke 1 slik jeg gjennomførte det.

SØNDAG: 10 min rask gange/oppvarming – opp i Ureddløypa fram til gjerdet. Intervalltrening 10 ganger. Løp alt jeg kan i 1 minutt. Gikk rolig og fikk igjen pusten i 1 min mellom intervallene. Rolig gange i 10 minutter til slutt.

TIRSDAG: Sykle til jobben ca 20 min. Sykle hjem fra jobb ca 20 min. Løperjentene. Startet med rolig gange – og startet jogge/bli anpusten etter ca 8 min. Fortsatte å løpe i ca 30 minutter. Rask gange de ca. siste 20 minuttene. Klarte å følge i helene på de raskeste bedre enn jeg har pleid tidligere. 10 armhevinger fra knærne, 15 dype knebøy, 10 spensthopp.

ONSDAG: Syklet til jobben ca 20 minutter og hjem igjen ca 20 min.

TORSDAG: Sykkel til jobb og etterpå til sykkelreparatør 20 + 10 min

LØRDAG: På fredag kveld var vi kalde og våte etter å ha vasket båt i 3 timer.  Treningsøkten ble utsatt til lørdag morgen.  Gikk raskt opp i Ureddløypa 10 min. 2 x 4 minutter med intervaller med løping og til dels gange.  20 minutter rolig gange hjem igjen.

 

NESTE UKES TRENINGSPLAN:

Treningsprogrammet for uke 2 slik det stod i VG 28 august:

MANDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 4 minutters gange eller løp opp motbakken slik at du blir skikkelig sliten og kraftig andpusten. 5 minutter som avslutning.

ONSDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 3 x 4 minutters gange eller løp slik at du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange mellom intervallene. Avslutt med 5 minutters rolig gange.

FREDAG: 10 minutters oppvarming så du blir god og svett.  Lårøvelser (dype knebøy, spensthopp, utfall) Gjør 5 repetisjoner pr. øvelser og gjenta det hele 3 ganger.

SØNDAG: Kosetur i marka eller en aktivitet du liker – varighet mer enn 1 time.

 •  

   

   

   

  2 kommentarer til “Knallform uke1

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.