Knallform uke 2

Hurra.  Jeg klarte det denne uken også.   Jeg vet ikke hvor mye det har hjulpet på formen, men det vil jeg forhåpentligvis oppdage etterhvert.

Jeg var usikker på hvordan jeg skulle gripe dette an slik jeg ikke kom til å trene både mandag, tirsdag og onsdag.  Jeg vil ha med meg møtet med løperjentene, og jeg vil ikke trene mye mer enn opplegget.  Fant ut at jeg ville starte på søndag kveld.

På søndag regnet det, men det at beslutningen var tatt på forhånd gjorde det forholdsvis greit å komme ut.

Treningsprogrammet for uke 2 slik jeg gjennomførte det.

SØNDAG:  I småregn og mørke fikk jeg med meg Stein på 10 minutters oppvarming bortover Damfaret.  Vi snudde slik at vi var akkuarat i bunnen av bakken da vi skulle løpe 4 minutter opp motbakken.  Det var skikkelig hardt, men gikk bedre enn noen av gangene tidligere.  Jeg hadde lånt Stein sin pulsklokke og den viste 152 – 153 på største delen av løpingen. Avsluttet med 5 minutters rolig gange.

TIRSDAG:  Dette ble gjennomført når løperjentene var på besøk hos meg.  To ble med meg på min intervall treninging, mens de andre løp en annen løype.  Først 10 minutters rolig jogging bortover Damfaret og deretter 3 x 4 minutters løp så fort jeg kunne. De andre var mye sprekere og løp raskt fra meg.  Veldig vanskelig for meg å holde høy nok intensitet, men jeg ble i hvertfall andpusten. Tre minutter rolig gange mellom intervallene var veldig deilig. Gikk 5 minutter til slutt.

TORSDAG:  Syklet til jobben med piggdekk på sykkelen for aller første gang.  Det tok 23 minutter mens det vanligvis tar 20 minutter. Tydeligvis 15% tyngre å sykle med piggdekkene, og slik kjentes det ut også.

Etter jobb syklet jeg hjemover  23 minutter og tok øvelsene med en gang jeg kom hjem for å slippe å løpe ut en gang til på kvelden.  Jeg er ikke helt sikker på om jeg har forstått øvelsene korrekt.  Det jeg gjorde var å huke meg ned til baken var 25 cm over bakken og reiste meg opp igjen 5 ganger.  Armene frem når knærne var bøyd. Reiste meg raskt opp og tok armene bak på ryggen.  Spensthopp startet med å bøye knærne litt mindre, hoppe opp og ta i taket 5 ganger. Gjennomførte utfall ved å ta et langt skritt framover, bøye begge knærne 90 grader, skyve fra med det forrerste benet og stille meg rett opp igjen med armene på siden og litt bakpå ryggen. Gjentok 5 ganger med hvert ben først.  Gjentok så alle øvelsene 3 runder.

LØRDAG: Jeg var heldig og fikk selskap av min datter  Eline på 1  times spasertur i Ureddløypa i passende småregn.

NESTE UKES TRENINGSPLAN:

Treningsprogrammet for uke 3 slik det stod i VG 28 august:

MANDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 3 x 4 minutters gange eller løp slik at du blir skikkelig sliten og kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange mellom intervallene. Avslutt med 5 minutters rolig gange.

ONSDAG: Kosetur på mer enn en time med en aktivitet du liker.

FREDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 4 minutters gange eller løp opp motbakken slik at du blir kraftig andpusten. 5 minutter som avslutning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.