Lammesadel

Ta ut en frossen lammesadel og legg den i en bolle med varmt vann fra springen. La den ligge i vannet i 45 minutter. Knus 8 fedd med hvitløk og la dem stå i 10 minutter.

Lag en krydderblanding av salt, pepper, sitron timian, olivenolje og hvitløk og sennep. Tørk av lammesadelen og smør krydderblandingen på hele. Legg lammesadelen med fettsiden opp og rut den opp før krydderblandingen.

Gjør klar en blanding av rotgrønnsaker og legg de utover i en langpanne. Kan også legge potetene i denne blandingen. Eksempel: 3 gulerøtter, 1/2 sellerirot, 1/2 kålrabi og 4 gule løk ( litt små) og 4 middels poteter og 4 bittesmå poteter. Strø olivenolje over alt sammen og ta på litt salt og pepper.

Legg lammesadelen oppå rotgrønnsakene. Hvis vi bruker temperaturen 90 grader tar det kanskje 10 timer før den er oppe i 62 grader, mens det klarer seg med ca 1 time hvis vi bruker 200 grader på ovnen. I dag ble ovnen satt på 150 grader, og det gikk 55 minutter før temperaturen var 62 grader.

Finn sopp i fryseren, eks traktkantarell. Eller hent den i skogen. Rens soppen og legg den i stekepannen på middels varme. Den må ikke inneholde fett eller olje før fuktigheten er kommet ut av soppen og er fordampet. Når soppen er nesten tørr tilsetter vi noen ss meierismør i panna. Stek til soppen har fått en fin stekeskorpe. Tilsett salt og pepper.

Ta lammesadelen ut av ovnen og pakk den inn i aluminiumsfolie slik at den kan hvile mens sausen blir laget. Hell rotgrønnsakene over i et fat, og legg Al folie og håndkle over for at det skal holde varmen.

Ta 2 dl kokende vann oppi langpanna og kok ut stekesmaken, slik at det blir en del av skyen. Hell alt oppi en kjele. Tilsett 2 dl fløte, kok opp og putt soppen oppi sausen og server.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.