Vårsuppe med brennesle og luftløk

Brennesle om våren

Luftløk om vårenBrenneslesuppe var min pappas stolthet om våren.  Vi likte det godt alle sammen så vidt jeg husker.

Siden har jeg lært at frisk brennesle tidlig på våren som brukes til suppe samme dagen som det blir høstet er noe av det mest næringsrike vi kan få.

I dag  26 april var jeg ute en tur i hagen.  Litt brennesle var kommet opp i skråningen, og luftløken var blitt halvhøy. Jeg høstet alt fra en plante med luftløk (100g) og mesteparten av brenneslen (200g). Bortsett fra gressløken ( og antakelig skvalderkål, men det er noe jeg ennå ikke har testet)  var dette det eneste spiselige nå. Vasket og skylte vekk all sand, og minutter senere tilsatte vi vann og kokte i 10 minutter.  Moste alt til en fin grøt, tilsatte Herbamare  til passe smak og 2 digre skjeer med Røros rømme.  Neste gang skal jeg bruke mindre vann.  Serverte med kokte egg.

Det smakte veldig godt, og jeg kjenner energien spruter i kroppen

Vårsuppe med luftløk og brennesle

Ingridienser vårsuppe vårsuppe i kjelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.