Yoghurt/ Rømmeiskrem

Is med Jordbær sorbet

Etter at vi hadde spist plommedesserten i forrige innlegg satt jeg igjen med alt for mye rømme og yoghurt blanding.   Jeg tenkte at hjemmelaget iskrem kunne være en gylden mulighet. Som det pleier å være med meg er det ikke langt fra tanke til handling. Resultatet ble veldig godt om jeg skal si det selv.  Isen ble ganske fort myk etter at den ble tatt ut av fryseren, men vi rakk fint å spise opp alt sammen før den ble helt myk.

Jeg var veldig spent på  om eggedosis med kokosblomst sukker ville bli stivt, og det ble det heldigvis.

Uten noe mer ble isen veldig søt etter min smak.  For å balansere søtheten serverte jeg isen på en seng av knuste frosne jordbær.  Det ble veldig bra. Det var mye nam nam  rundt bordet i dag.

I en bolle:

  • Pisket rørosrømme stiv 263 g
  • Bland med like deler Yoghurt fra Røros 263 g
  • Tilsett ½ ts vaniljepulver
  • Pisket alt sammen.

I en annen bolle:eggedosis med kokos sukker

  • 6 eggeplommer = 115 g
  • 2 dl kokosblomstsukker = 120 g
  • Pisk egg og sukker stivt – ble stiv og veldig søt eggedosis

Bland begge deler forsiktig sammen.

Is klar til frysing

Fylte en brødform, og la plastfolie tett oppå isen før innfrysing for å sjekke om dette kunne hindre iskrystaller.  Det virket som planlagt.  Det ble ikke rørt i isen under innfrysingen, og det ble ikke merkbare iskrystaller.

Tok opp en boks med frosne jordbær fra fryseren, og knuste til pulver med Magi-Mix. Det var veldig hardt først, og bollen hoppet og spratt. Jeg ventet noen få minutter før jeg fullførte knusingen av bærene.  La de knuste bærene på fatet og serverte isen på denne sengen uten noe mer.

VARIASJONER

  • Neste gang skal jeg teste ut en variant med halvparten kokosblomstsukker, selv om alle ble veldig begeistret for denne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.