Antibiotika og Probiotika

Bilde ble tatt 30 juni etter 2 døgn med antibiotika og Probiotika

Bilde ble tatt 30 juni etter 2 døgn med antibiotika og Probiotika

Jeg ble bitt av en flått litt før midt i juni 2016. Den var bitteliten, og jeg trodde vi fant den veldig tidlig. Det gikk en uke uten at jeg merket noen ting.  Bare en liten rød prikk der flåtten satt fast.  1 uke senere begynte det å bli rødt i et avlangt område rundt bittet.  Etter som dagene gikk ble det større og større og 28 juni ble det et blekt felt mitt i det røde.  Jeg skjønte at det antakelig var på tide å komme seg til legen, så det gjorde jeg.

Legen sa at det røde feltet dere ser på armen med avbleking i midten er et typisk tegn på Borreliose, og han sa at jeg måtte ha en hestekur av en antibiotika kur, og gav meg Apocillin 660 mg som jeg skulle spise 8 tabletter av hver dag i 14 dager fordelt på morgen, formiddag, ettermiddag og kveld. Det blir til sammen 112 tabletter.

Legen og alle andre som uttalte seg sa det samme.  Du må regne med mye mageproblemer og diare i denne perioden.

Jeg spurte legen om han kunne anbefale en probiotika som det var lurt å ta samtidig.  Han sa at han ikke viste, men at jeg kunne prøve Biola.  Jeg sa at Biola kanskje var litt svakt, og han var enig at det kanskje var det. Jeg sprurte om han kjente til UDO’s Choice og han sa at han hadde hørt at den skulle være bra.  Jeg spurte om jeg burde ta probiotika før eller etter eller samtidig med antibiotikaen, men han hadde ikke noen mening om dette.

Jeg har veldig liten lyst på diare så jeg ville gjøre et eksperiment: Jeg kjøpte en boks UDO’S CHOICE Super Bifido Pluss 102 milliarder aktive celler pr. kapsel.  Jeg mener å huske at jeg en gang hørte at melkesyrebakteriene vi spiser i kapsel er å betrakte som små babybakterier, og at antibiotika angriper de voksne bakterienesevne til forplanting ved å ødelegge celleveggen. Jeg søkte masse på nettet, men fant ikke noe som kunne angi akkurat når jeg skulle ta tablettene i forhold til hverandre. Jeg bestemte meg for å se om jeg kunne unngå diare ved å ta begge deler samtidig.

Ettermiddagen 28 juni. Jeg startet med 2 Apocillin og 1 probiotika samtidig. De 2 første timene merket jeg ingenting.  Så begynte jeg å bli mer og mer sliten og tung i hodet.  Følte meg ganske surrete. Gikk og la meg slik og neste morgen var det likedan.

29 juni etter 12 tabletter. Hurra – ingen diare foreløpig. Litt slapp, bittelitt vondt i hodet.

30 juni etter 20 tabletter: Fremdeles ingen diare.  Fortsatt litt tung i hodet, men ikke veldig. Magen kjennes grei ut. Litt luft i magen når jeg våknet til morgenen i dag.

Planen er å følge opp hvordan dette går, og rapportere her.  Hvis jeg er så heldig å nå få en erfaring med antibiotikakur uten diare så kan det være flere som kan ha nytte av dette.

1 juli etter 28 tabletter – dag 19 etter utslett, 26 dager etter flåttbitt

Fin mage. men litt sliten.

2 juli etter 36 tabletter – dag 19 etter utslett, 26 dager etter flåttbitt

Fortsatt fin mage. Bittelitt tendenser til å kjenne krefter i kroppen.

3 juli utslett

3 juli etter 44 tabletter – dag 19 etter utslett, 26 dager etter flåttbitt

2 juli utslett

Formen og magen er OK.

4 juli etter ? tabletter – dag 20 etter utslett, dag 27 etter flåttbitt

I dag har jeg litt vondt i hodet, og bittelitt bløt mage.  Drakk et glass hjemmelaget kefir, og det ser ut til at det gjorde susen.  Utslettet ser ut til å bli ennå blekere.

 

 

5 juli etter ?tabletter – dag 21 etter utslett, dag 28etter flåttbitt

 

6 juli etter ?tabletter – dag 22etter utslett, dag 29 etter flåttbitt

7 juli etter ?tabletter – dag 23etter utslett, dag 30 etter flåttbitt

 

3 juli etter 44 tabletter – dag 19 etter utslett

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har lest mye om tarmbakterier tidligere, og skrevet med et sammengrad av boken Sjarmen med tarmen her.

Jeg har også jobbet med å reparere min egen fordøyelse siden 2010, og fram til nå har det gått veldig bra.  Jeg har svært lite lyst til å ta livet av hele min tarmflora som jeg har jobbet for å bygge opp med mye probiotisk mat.  Jeg drikker også hjemmelaget Kefir fra upasteurisert melk daglig,  Det er mulig at det er en del av årsaken til det foreløpig  gode resultatet.  Jeg tar også homeopatiske midler for å helbredes best mulig fra flåttbittet., som også kan være en del av forklaringen.

 

 

og det ble større og stø

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.