Endelig klarte jeg å lage en god grønnkålsuppe

Grønnkålsuppe

Jeg har forsøkt å lage grønnkålsuppe mange ganger, men det blir oftest nokså kjedelig.  Denne  gangen ble resultatet slett ikke værst.  Jeg var inspirert av  http://www.matpaabordet.no/2015/01/08/gronnkalsuppe/.  Jeg hadde kjøttkraft , chilli og balsamikoedikk i tillegg for å få den mer interessant.,

  •  2 store gule løk, grovhakket, stekes i masse olivenolje
  • 1 hel  hvitløk, finhakket, og hviler i 10 min etter finhakkingen
  • en blomkål. renset, grovhakket
  • Kjøtt og fett og kraft fra økologisk storfe
  • 700 g grønnkål var vekten før stilkene ble fjernet.
  • salt, pepper, herbamaresalt
  • masse olivenolje til steking av løk
  • 1/4 chilli finmost.
  • balsamiko eddik for syrlighet

Grønnkålen høstet jeg i januar og la hele i en plastpose i fryseren.  Nå tok jeg opp de stivfroske bladene, beholdt den inni posen og klemte og slo på posen til alt var knust til småbiter og løsnet fra stilkene.  Stilkene gikk i komposten.

Servering med rørosrømme og sauarkrat av gulerøtter av et klart pluss.

Én kommentar til “Endelig klarte jeg å lage en god grønnkålsuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.