Knallform uke 4

Brita intervalltrener

Uke 4 er fullført og jeg er nå over halvveis! Dette kommer jeg faktisk til å klare. Jeg har fortalt om treningen til så mange at  jeg ikke har valget om å gi opp lenger. Det kjennes ut som om det er en selvfølge at jeg skal gjennomføre. Det er en lettelse i bare det. Jeg er ikke lenger redd for å gi opp før jeg har klart alle de 7 ukene. Jeg har måttet ha veldig fokus denne uken, da det var noen skikkelig harde økter. Det er veldig vanskelig å løpe så hardt at jeg puster og peser tungt, men jeg gjør det nesten så mye som jeg skal.

Jeg leste at uke 4 skulle være den aller hardeste uken, og jeg gruet meg. Nå etterpå kjennes det som en stor lettelse at jeg klarte det.  Jeg fikk mye hjelp ved at jeg ikke løp alene, eller aller bakerst på onsdag.  Det mest effektive for å holde tempo oppe i intervallene var uten tvil å løpe midt i flokken av venninner.

 Treningsprogrammet for uke 4 slik jeg gjennomførte det:

SØNDAG: Jeg løp rundt i 10 minutter for å prøve å bli svett uten å bli helt andpusten.  Det føles ut som en konflikt for meg.  Passet på at jeg endte i bunnen av Ørstvedtbakken når det var gått 10 minutter. Mellom hvert intervall ruslet jeg rolig 3 minutter tilbake nedover bakken.

  • Interval 1:  Jeg hadde grudd meg på forhånd og det var veldig hardt.
  • Intervall 2: Gikk ganske greit, men hadde nok litt lavere tempo.
  • Intervall 3:  Motiverte meg med at når mamma er villig til å lære seg å kommentere på bloggen for å heie på meg så skal jeg jammen klare dette.  I de neste 3 minuttene gikk jeg nedover like lang avstand som jeg løp de 2 siste minuttene av intervallet oppover.
  • Intervall 4: For å løpe raskere og puste litt hardere holdt jeg fokusen på puste og pese i hele intervallet. Det gikk ikke raskt, men det raskeste jeg klarte. Jeg pustet og peste i 4 minutter fra bussholdeplassen på Brattås skole til rett utenfor nybygget i bakken etter undergangen.  Skriver dette helt konkret for å kunne sammenlikne senere.

Det tok ca. 7 minutter å rusle rolig hjemover tilslutte.

TIRSDAG: Løperjentene kom til meg.  Det var på med hodelykter og ut til 10 minutters oppvarming.  Vi dro opp i Ureddløypa, og når vi var oppe småløp vi nedover til stien gikk oppover igjen.  Derfra startet vi intervalltreningen oppover bakken. 4 minutter opp med pusting og pesing, og 3 min nedover for å få igjen pusten.  Gjentok dette 4 ganger.  Det at jeg havnet midt i flokken gjorde det mye lettere for meg å presse meg enn det har vært ellers. Jeg pustet og peste tyngre denne gangen. Intervall nr. 3 var det som gikk saktest. Ruslet hjemover og det tok 18 minutter.

TORSDAG: Jeg var heldig og fikk med meg Stein, så jeg slapp å løpe alene i dag også.  Vi småløp og pratet under oppvarmingen.  Etter 10 min var vi litt andpustne, så vi gikk i 5 min den siste biten fram til der oppoverbakken startet. Det første minuttet i intervallet var en veldig slak oppoverbakke, men når vi svingte opp Ørstvedtbakken ble det straks brattere.  Stein løp like bak meg hele tiden, og jeg prøvde alt jeg kunne på å løpe fra han, men det var helt umulig.  Jeg løp i alle fall i hele intervallet på 4 min, og var skikkelig andpusten. Jeg er fortsatt usikker på hvordan øvelsene skal gjøres.  Jeg satte meg på huk så dypt jeg kunne og hoppet opp og strakte armene i været.  Armhevingene gikk det verre med. Jeg startet fra tærne, og klarte ikke å gå nesten ned til bakken, men måtte legge meg helt ned. Jeg kom ikke opp uten å løfte bare overkroppen og til slutt sette baken i været. Jeg skjønte at dette var feil og tok neste forsøk fra knærne.  Det ble ikke mer enn 3.  Jeg håper det er teknikken det er noe galt med, og ikke at jeg faktisk ikke klarer flere armhevinger. Tips mottas med takk.

NESTE UKES TRENINGSPLAN:

Treningsprogrammet for uke 5 slik det stod i VG 28 august:

MANDAG: 10 minutters oppvarming  så du blir god og svett. 1 x 4 minutters gange eller løp slik at du blir kraftig andpusten. 5 minutters rolig gange.

ONSDAG: Varm opp i rolig tempo i 10 minutter. Jogg eller gå i 20 min. 10 armhevinger enten med tærne i bakken eller knestående, 15 dype knebøy, 10 spensthopp. 15 knebøy, 10 spensthopp, 10 armhevinger. 15 knebøy, 10 spensthopp, 10 armhevinger.

FREDAG: Gå en tur i skog og mark, eller gjør ande lette fysiske aktiviteter du liker å holde på med – varighet over 1 time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.