Knallform uke 5

Nå er jeg sikker på at dette med kondisjonstrening virker, og det virker raskt ♥.  ♥.  ♥.  Denne ukens tur med løperjentene var jeg ikke lenger halsende etter. Jeg var ikke blant de første, men midt i haugen, og de slapp å stoppe og vente på meg.

Det ser også ut til at dette må bli noe jeg må fortsette med heretter.  Denne uken leste jeg i Vårt Land at mosjon fører til nydanning av hjerneceller og til produksjon av proteiner som er viktige for kognitive funksjoner. Kondisjonstrening bedrer både hukommelsen, reaksjonesevnen og evnen til problemløsing. Hjerneforsker Athur Kramer ved universitetet i Illinois har funnet ut at ett års systematisk kondisjonstrening kan gi en 70-åring de samme koblingene i hjernen som hun eller han hadde i 30-årsalderen. Les mer her:

http://www.vl.no/meninger/hjernekraft-1.301124

Treningsprogrammet for uke 5 slik jeg gjennomførte det:

LØRDAG: Ekstra utenom programmet gikk vi en skogstur på litt over en time.

SØNDAG: Jeg slapp å løpe alene i dag også, men først sent på kvelden kom jeg og Stein i gang med 10 minutters oppvarming ned bakken til båthavna. Vi løp oppover Ørstvedtbakken, og jeg løp alt jeg kunne for å prøve å løpe fra Stein i de 4 minuttene.  Jeg ble  superandpusten, og kom nesten helt opp til Brattås skole.  Etterpå gikk vi rolig hjem og pustet ut.  Måtte gå litt forbi huset og tilbake for å bruke hele de 5 minuttene.

TIRSDAG: Sammen med løperjentene  løp jeg 40 minutter med 10 min hurtig gange før og etter.  For  første gang var det ikke jeg som løp bakerst, jeg var nest bakerst, men og de andre slapp å stoppe og vente på meg. Hurra!  Etterpå var det styrketrening, og jeg fikk opplæring av hvordan det skulle gjennomføres. 10 armhevinger fra knærne var skikkelig tungt, og jeg strevde med å komme gjennom alle. Oppskriften på 15 knebøy var: Pass på at ryggen er rett, og at knærne ikke kommer foran tærne.  Det ble mye hardere når jeg gjorde det på denne måten. 10 spensthopp skulle starte med knebøy og hoppe opp og lande med svikt i knærne.  Det fikk jeg nok ikke helt til. 15 knebøy, 10 spensthopp, 10 armhevinger. 15 knebøy, 10 spensthopp, 10 armhevinger ble gjennomført, men da var jeg mye mer andpusten enn etter løpeturen.

FREDAG: På torsdag forsvant tiden for meg, så siste trening denne uken ble utsatt til fredag. Rask gange Ureddløypa rundt, og tilbake til huset igjen tok 100 minutter tilsammen.  Det var en deilig tur, og nå er det 2 dagers pause.

NESTE UKES TRENINGSPLAN:

Treningsprogrammet for uke 6 slik det står på NTNU sin nettside  http://www.ntnu.no/cerg/uke-6

MANDAG: 10 minutter oppvarming så du blir god og svett. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 5 minutter rolig gange – Bra jobba!

TIRSDAG: Varm opp i rolig tempo i 10 minutter.Jogg eller gå i 20 minutter. 10 stk armhevninger enten knærne i bakken eller knestående.15 stk dype knebøy .10 stk spensthopp  .

TORSDAG: 10 minutter oppvarming så du blir god og svett. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 3 minutter rolig gange. 1 x 4 minutt med gange eller løp så du blir kraftig andpusten. 5 minutter rolig gange – Bra jobba!

 FREDAG: Varm opp i rolig tempo i 10 minutter.Jogg eller gå i 20 minutter. 10 stk armhevninger enten med knærne i bakken eller «vanlig med strak kropp» med tærne i bakken. 15 stk dype knebøy. 10 stk spensthopp. 10 stk armhevninger. 15 stk dype knebøy. 10 stk spensthopp. 10 stk armhevninger. 15 stk dype knebøy. 10 stk spensthopp

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.