Kremet Sjokoladekake

En smakfull sjokoladekake ble resultatet av mitt aller nyeste eksperiment med sunne kaker.

Skulle besøke min sønn og hans forlovede i et førjulselskap.  Fikk lyst til å ta med meg en sjokoladekake, og laget en som liknet på en jeg har laget før.  Denne gangen var oppskriften:

Legg i bløt med dobbel mengde vann.  Denne gangen brukte jeg kokende vann og lot det stå i 4 timer, da jeg hadde det litt travelt.  Ellers legger jeg det i bløt i kjøleskapet natten over.  Da kommer spiringen såvidt igang, og vitaminer i nøtter blir mer tilgjengelig for oss når vi spiser dem.

 • 158 g dadler ble 200 g bløtlagte dadler
 • 200 g mandler ble til 257g bløtlagte mandler

Malte dadlene til omtrent mos og tilsatte mandlene og pulset hurtigmixeren til det ble passe småbiter.

Mandler og dadler klappet flatt

Smurte en rundform med Cocosa og brukte slikkepotten og klemte dette ned i bunnen av formen.  Plasseret formen i fryseren.

 

 • 200 g rå, usaltede cashews ble 257 g bløtlagte cashews
 • 204 g daddel vann

Rørte dette sammen til det ble en fin krem.

 • 150 g kokos olje ( blanding av Cocosa og coconut oil)
 • 47 g kakao pulver
 • 65 g rismelk
 • 22 g Lechithin pulver
 • 26 g agave nektar
 • 55 g kokos sukker
 • 1/3 ts, vaniljepulver

Rørte alt sammen sammen til alt var en fin masse.  Denne gangen ble det litt tynnere enn foreventet, men jeg hadde jo 50 g mindre cashues enn sist, og heller ikke kokte grøtris slik som sist.  Spent på å opppleve resultatet i morgen. Håper Lechithinen sørger for at det blir tilstrekkelig emulgert til at det ikke renner for mye utover.

Kaken ble tatt ut av fryseren og satt i kjølerommet om morgen. den ble tatt med i bilen og servert 8 timer senere.  Til min store glede oppførte den seg som en kake, og alle spiserne uttrykte stor begeistring.  Det var også noen her som ikke hadde smakt kaker uten sukker før, og de tok også flere stykker.

Her er et bilde av kaken jeg laget 13 desember (se kommentar)

3 kommentarer til “Kremet Sjokoladekake

 1. Brita Helleborg

  Jeg tester en litt annen variant i dag. La i bløt i kaldt vann og satt i kjøleskapet i 3 døgn. Mandlene smakte vidunderlig etter denne lange bløtleggingen. Jeg lager dobbelt porsjon, og hadde mer cashues enn sist. 300 g dadler, 400 g mandler, 500 g cashuse ble lagt i vann.

  Puttet dadlene i mikseren. De var veldig bløte, og det ble klinete. Tilsatte alle mandlene, og måtte ta ut ca halvparten for å få jevn størrelse på bitene. Neste gang jeg tar dobbelt porsjon og så lang bløtlegging vil jeg forsøke å ta mandlene alene uten dadlene for å se om det går lettere da.

  Blandet alle resten av ingrediensene. Vektene var 197 g daddelvann, 705 g cashues, 135 g rismelk, 300 g extra virgin kokosnøttolje cocosa, 100 g kakaopulver fra økosjokolade 2/3 ts vaniljepulver fra urtekram, 50 g Agave syrup, 45 g Lechithin pulver og 110 g Cocosa kokos sukker. Lot det blande veldig lenge for at det skulle bli helt fint. Denne gangen var det veldig tyktflytende og ikke like finmalt som forrige gang. Benyttet anledningen til å pynte oppå kaken ved å lage mønster med en gaffel slik som det var vanlig når jeg var liten.

  Fordelte dette på 2 kaker. Blir spennede å kjenne på smaken på lørdag.

  Tja – ikke alt er like vellykket. 3 dagers bløtlegging av dadler og mandler var for lenge. Bunnen ble veldig tykk, og bløt og hang ikke sammen. Smaken på toppen var god som ellers.

  Svar
  1. britadiktermat Innleggsforfatter

   Da er det gjort. Laget 3 kaker samtidig i dag.De angitte vektene er til summen av alle 3 kakene og veid etter bløtlegging
   Mandler- 9 timer i kjøleskap
   cashues – 7 timer – i kaldt vann på benken
   dadler . 6 timer – bløtla i varmt vann på benken

   655 g mandler
   742 g cashues
   265 g daddelvann
   230 g rismelk
   1 ts vaniljepulver
   57 g lechitin pulver
   65 g agave nektar
   367 g cocosa
   127 g ren rå kakao
   138 g kokos sukker

   Dette ble en tyntflytende krem som kommer til å gi en helt flat kake.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.