Myntekylling i rømertopf

At maten diktes gjør jo at noen av resultatene blir mindre bra. De fleste litt middelmådige resultatene blir forbigått i taushet, men jeg tenkte at et negativt resultat er jo også et viktig resultat.  Konklusjonen er at å steke kylling i Rømertopf med myntekrydder ikke er å anbefale.  Kyllingen smakte peppermynte, og det var ikke min favoritt.

Jeg er glad i å bruke Rømertopf da jeg pleier å få så godt resultat.  Vi har krydret kylling på mange ulike måter, og det pleier å bli bra . Denne gangen ville jeg teste noe nytt.

I hagen har jeg peppermynte og annen mynte.  Peppermynte er godt til te, men den andre mynten smakte bittert da jeg forsøkte å bruke den til te. Jeg lurte på å kaste «bittermynten», men før jeg gjorde det forsøkte jeg å strø den oppå en suppe.  Det  ble veldig bra. Denne gangen ville jeg teste ut å krydre kyllinglår med «bittermynte» salt og pepper.  Det anbefales ikke. Det smakte peppermynte av kyllingen når jeg tok den ut av Rømertopfen.

Kyllingen hadde vært i leirgryten ved 160°C i 3 timer, og i tillegg til «bittermynte» var den krydret med salt og pepper.  Oppi gryta i tillegg var det 3 dl vann og neper. Kyllinglårene var møre og nærmest datt fra hverandre. Serverte ris ved siden av. Konsistensen var altså perfekt – bare ikke smaken.

Suppa jeg lagde av kraften dagen etter bare tilsatt grønnsaker ble kjempegod. Aldri så galt at det ikke var godt for noe.

Forbedringsforslag.

Bytt ut «bittermynte» med sitrontimian. Det har vi prøvet mange ganger og det blir alltid bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.